Чеснови багети с масло и кашкавал
Заместител на пърленка с чесън - печена франзела с чесново масло, магданоз и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4-5 скилидки чесън
- листата на 6 стръка магданоз
- 100 г масло
- 20 г пармезан или 40 г твърд кашкавал
- 1 багета голям размер или 2/3 франзела (може и цяла франзела)
- 50 г кашкавал, твърда моцарела или друго твърдо сирене
Начин на приготвяне:
1. Маслото трябва да е меко, затова го оставете на стайна температура от предната вечер или поне за 30 минути като нарежете в купа на малки кубчета, за да омекне по-бързо.
2. Наситнете чесъна като се постараете парченцата да са наистина миниатюрни. Може да минете през чесън преса. Прибавете към маслото.
3. Измийте листата на магдноза и ги нарежете. Прибавете при маслото.
4. Рендосайте 20 г пармезан или 40 г твърд кашкавал при остналаите продукти. Работете на ситно ренде.
5. С шпатула разбъркайте съставките на маслен крем. Застелете тава с хартия за печене.
6. Разрежете багетата или франзелата на две части надлъжно. След това половинките разрежете на още 2, 3 или 4 парчета, но вече напречно - трябва да се получат около 6-8 лодки с приблизително еднаква дължина. Намажете всяка от тях с масления крем.
7. Подредете хлебчетата с намазаното нагоре (респективно с кората надолу) върху хартията. След това поръсете с 50 г рендосан на ситно ренде кашкавал.
8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След изваждане поденсете като чесново хлебче, топъл сандвич или притурка към скара, супа, гювеч и друго ястие.
Източник: YouTube/The Cooking Foodie
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ