Регистрация

Чеснови багети с масло и кашкавал

Чеснови багети с масло и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 993

Заместител на пърленка с чесън - печена франзела с чесново масло, магданоз и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 скилидки чесън
  • листата на 6 стръка магданоз
  • 100 г масло
  • 20 г пармезан или 40 г твърд кашкавал
  • 1 багета голям размер или 2/3 франзела (може и цяла франзела)
  • 50 г кашкавал, твърда моцарела или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Маслото трябва да е меко, затова го оставете на стайна температура от предната вечер или поне за 30 минути като нарежете в купа на малки кубчета, за да омекне по-бързо.

2. Наситнете чесъна като се постараете парченцата да са наистина миниатюрни. Може да минете през чесън преса. Прибавете към маслото.

3. Измийте листата на магдноза и ги нарежете. Прибавете при маслото.

4. Рендосайте 20 г пармезан или 40 г твърд кашкавал при остналаите продукти. Работете на ситно ренде.

5. С шпатула разбъркайте съставките на маслен крем. Застелете тава с хартия за печене.

6. Разрежете багетата или франзелата на две части надлъжно. След това половинките разрежете на още 2, 3 или 4 парчета, но вече напречно - трябва да се получат около 6-8 лодки с приблизително еднаква дължина. Намажете всяка от тях с масления крем.

7. Подредете хлебчетата с намазаното нагоре (респективно с кората надолу) върху хартията. След това поръсете с 50 г рендосан на ситно ренде кашкавал.

8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След изваждане поденсете като чесново хлебче, топъл сандвич или притурка към скара, супа, гювеч и друго ястие.

 

Източник: YouTube/The Cooking Foodie

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта