Чесново масло с препечена филийка
Препечена филийка с чесново масло.
Необходими продукти:
- 1/4 чаша зехтин
- 1/2 глава чесън, нарязана на ситно
- 250 г меко масло
- 2 с. л. нарязан пресен магданоз
- 1 с. л. сух риган
- 1/8 ч. л. смлян кимион
- сол и черен пипер
- хляб
Начин на приготвяне:
1. Нагрейте зехтина в тиган и запържете чесъна на средно слаб огън за 5 минути, но не позволявайте чесъна да придобие кафяв цвят. Оставете да изстине.
2. В купа разбийте с миксер маслото, зехтина и чесъна до получаване бяла и кремообразна смес.
3. Добавете магданоза, ригана и кимиона и разбъркайте. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.
4. Намажете чесновото масло върху парче хляб.
5. Запечете в тостера и го опитайте!
Забележки:
1. Използвайте висококачествено масло. Ако не ви харесва вкуса на дадено масло, то чесънът няма да го промени до степен да го харесате. Чесънът, разбира се, ще подобри вкуса му, но качественото масло е в основата на доброто чесново масло.
2. Да, моите препечени филийки са кръгли! Изглеждат добре, нали?
3. Искам да благодаря на сестра си Лили за тази рецепта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ