Печени чушки с яйце, моцарела и чедър
Лодки от чушки с плънка от яйце и сирена.
Tasty дават идея за бързо и лесно прихапване, което можете да сготвите по желание с добавка на бекон или шунка, както и да оставите във вегетариански вариант. Това са пълнени чушки, но нямат общо с любимите бабини гозби, а по-скоро са модерен представител на съвременната кухня, защото се готвят без мазнина, с малко продукти и доста експресно.
Две големи тумбести чушки се разполовяват по дължина и се почистват, за да се превърнат в своеобразни лодки. Посоляват се и в тях се разпределя рендосана моцарела или кашкавал. Поръсва се с пресен лук, чуква се по едно яйце във всяка лодка, посолява се отново и на финала се поръсва с рендосан чедър и още наситнен пресен лук. По желание можете да добавите наситнен колбас, царевица или гъби.
Така надиплените чушлета влизат във фурната за 15-20 минути на 180-200 градуса. А след това се хапват толкова бързо, колко и се приготвят. Ето идея за полезен обяд в натоварения делник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ