Пълнени чушки с кайма и ориз по български
Чушки с плънка от месо, ориз, моркови и домати.
Необходими продукти:
- 500 г кайма - свинска, телешка или смес
- ½ ч.ч. ориз
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 връзка магданоз
- 1 ч.л. черен пипер
- 6 с.л. олио
- 7-8 чушки
- 3 настъргани домата или от консерва
- брашно
Начин на приготвяне:
1. Задушете нарязания на ситно лук и морков в олиото с каймата.
2. Към тях след 2-3 мин. прибавете ориза, а след това и доматите. Добавете подправките и нарязания на ситно магданоз. Махнете от котлона. Добре е плънката за чушките да престои 10-15 мин, за да поеме ориза напълно течността от нея.
3. Напълнете чушките със сместа и запечатайте отвора им, като ги потопите в брашно.
4. Подредете ги в тавичка и добавете в нея малко вода. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 мин.
5. Поднесете ги топли, може да предвидите и заливка от 2-3 с.л. кисело мляко.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ