Хумус с лук
Арабска разядка с нахут и тахан.
Вариант за домашен хумус се предлага в Кухнята на Звездев, където само за броени минути се приготвя традиционният арабски сос, а след това се обогатява с добавки така, че а се превърне в разкошно предястие или тип салата хумус.
Първо в купата на блендера влиза отцеден от соса на консервата нахут. Към него се добавя тахан и лимонов сок, сол, кимион и кориандър. Налива се зехтин и се пюрира до получаването на сос. В него се добавя намачкан на паста чесън и се пюрира отново. Готовият крем се прехвърля в чиния и започва украсата, която е само пожелателна.
Сосът се оформя като гнездо, в средата му се налива зехтин, поръсва се с наситнени лук и магданоз, семенца сусам и се поднася с арабски питки за мазане или топкане. Това е всичко. А точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ