Регистрация

Хайвер от патладжани с чушки и домати

Хайвер от патладжани с чушки и домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1633

Заалука - кьопоолу по марокански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патладжани
  • 500 г червени сладки чушки
  • 600 г домати
  • 1 глава чесън
  • 5 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. В голяма тава с хартия за печене подредете патладжаните и чушките. Дупетата на доматите цепнете леко с нож, за да не гръмнат във фурната и подредете при останалите зеленчуци. Сложете и цялата скилидка чесън.

2. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути. След това оставете зеленчуците да се охладят леко.

3. Обелете всички зеленчуци и по отделно ги нарежете на ситно.

4. Сгорещете олиото в тиган с капак и запържете за 5 минути патладжаните. Добавете чушките и гответе още 2 минути като бъркате. Следват и доматите, изброените подправки, разбъркване и захлупване на тигана с капака. Оставете на слаб огън за 15 минути.

5. Добавете чесъна и настинени листа пресен магданоз. Разбъркайте. Можете да сервирате топло или студено - и в двата варианта си има очарование. По желание можете да приберете в стерилизирани буркани и да кипнете за 25 минути. Така ще имате домашна лютеница от патладжани за зимата. В този случай обаче утроете продуктите.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта