Печени патладжани с магданозено песто
Салата от печени патладжани с чесън и магданоз.
Патладжани с песто от пресен магданоз, чесън и свеж кориандър по желание предлагат в канала Всегда Вкусно като идея за гарнитура от патладжани или постно ястие с патладжани. Можете да го поднесете за салата или мезе, както и да хапнете самостойно като диетично блюдо.
Патладжаните се режат на надлъжни парчета с дебелина около 1 см. Посоляват се двустранно и се оставят да си пуснат горчивината. След това се подсушават и се готвят в леко намаслен тиган двустранно до омекване. А докато се чакат, се прави магданозеното песто. В купата на чопъра се добавят листа магданоз и по желание кориандър, скилидки чесън, сол, пипер и зехтин. Смила се на паста.
Ястието се подрежда като всеки пласт патладжани се маже с песто, захлупва се с патладжан, пак се маже и така на 3-4 етажа. На финала се завършва с песто, което можете да поръсите със семена нар и пресни листа магданоз за разкош. Гледайте видеото по-горе, за да видите как се прави, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ