Печени патладжани с магданозено-чеснов сос
Ордьовър от патладжани с магданозено песто и нар.
Необходими продукти:
- 2-3 големи патладжана
- сол
- 30 г чесън + 1/2 ч.л. сол
- 100 г листа магданоз и кориандър или само магданоз
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 3 с.л. зехтин
- няколко капки олио
- зърна нар за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре патладжаните, след това нарежете на надлъжни шайби с дебелина около 1,5 см. Не ги белете - с кора е по-красиво.
2. Посолете двустранно всяка шайба и ги оставете в съд за 20 минути да си пуснат горчивината. После измийте.
3. Направете зеления сос като в чопър смелите заедно 7-8 скилидки чесън със 100 г листа кориандър и магданоз, 3 с.л. зехтин и добавите по 1/2 ч.л. сол и пипер.
4. Намазнете съвсем леко тиган с незалепващо покритие и печете за по 3 минути от страна патладжанените резени. Редете в чиния.
5. Всеки резен намажете от горната страна със зелената паста. Наредете един върху друг по 3 резена. Отгоре поръсете със зърна от нар. Можете вместо тях да използвате друга декорация по избор - капки лютеница или парченца сушени домати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ