Регистрация

Фритата с картофи, ябълка и риба тон

Фритата с картофи, ябълка и риба тон
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2658

Печени яйца с риба, картофи и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 голяма зелена ябълка, обелена и почистена от семената, едро нарязана на кубчета
  • 250 г сварени картофи, нарязани на малки кубчета
  • ½ малка глава лук, нарязан фино на кубчета
  • 2 консерви от по 150 г риба тон, отцедена
  • 4 големи яйца
  • 2 с.л. студено мляко
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 50 г чедър, настърган
  • сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олио в незалепващ тиган и прибавете нарязаната ябълка. Сотирайте за около 5 мин. или до леко омекване.

2. Прибавете картофите и гответе още няколко минути.

3. Поръсете със суровия лук и рибата тон.

4. Разбийте в купа яйцата, млякото и ригана и овкусете много добре.

5. Полейте картофената смес, поръсете със сиренето и сложете под сгорещения грил или в предварително загрята фурна (200°C) до втвърдяване - около 5 - 8 мин.

6. Нарежете на парчета и поднесете горещо или студено с майонеза.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта