Фритата с картофи, ябълка и риба тон
Печени яйца с риба, картофи и сирене.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 голяма зелена ябълка, обелена и почистена от семената, едро нарязана на кубчета
- 250 г сварени картофи, нарязани на малки кубчета
- ½ малка глава лук, нарязан фино на кубчета
- 2 консерви от по 150 г риба тон, отцедена
- 4 големи яйца
- 2 с.л. студено мляко
- 1 ч.л. сушен риган
- 50 г чедър, настърган
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в незалепващ тиган и прибавете нарязаната ябълка. Сотирайте за около 5 мин. или до леко омекване.
2. Прибавете картофите и гответе още няколко минути.
3. Поръсете със суровия лук и рибата тон.
4. Разбийте в купа яйцата, млякото и ригана и овкусете много добре.
5. Полейте картофената смес, поръсете със сиренето и сложете под сгорещения грил или в предварително загрята фурна (200°C) до втвърдяване - около 5 - 8 мин.
6. Нарежете на парчета и поднесете горещо или студено с майонеза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ