Регистрация

Фритата с паста и броколи

Фритата с паста и броколи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2227

Печено-пържена паста с яйца и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. паста диталини (къси тръбички с оребрена повърхност)
  • 3/4 ч.ч. броколи
  • 1/4 ч.ч. сушени домати в олио
  • 1/2 малка глава лук
  • 4 средни яйца
  • 1 с.л. прясно настърган пармезан
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете броколите на много малки цветчета. Отцедете доматите и ги нарежете наситно. Наситнете лука много фино.

2. Сложете вода в тенджерка и добавете щипка сол. Оставете да заври и сварете пастата според указанията на опаковката. През последните 2 - 3 мин. на варенето добавете броколите. Когато се сварят, отцедете и сложете под течаща студена вода, за да ги охладите.

3. Счупете яйцата в голяма купа и добавете сиренето, сол и пипер. Разбийте хубаво. Добавете лука, пастата, броколите и доматите. Разбъркайте хубаво.

4. Сгорещете олио в 20-см незалепващ тиган и сложете яйчената смес. Намалете огъня и оставете да се стегне леко.

5. Разбъркайте със спираловидни движения, така че неизпържените яйца да стигнат дъното на тигана и пържете до сравнително стегната консистенция.

6. Когато фритатата покафенее, покрийте тигана с голяма чиния и обърнете. Плъзнете обратно в тигана от другата страна и гответе на слаб огън до готовност. Може също да използвате тиган, подходящ за фурната и да довършите печенето на грила, вместо да обръщате в тигана.

7. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта