Бананова фритата
Необходими продукти:
- 1/2 ч. ч. брашно за сладкиши
- 2 яйца
- 2 с. л. зеленчуково олио
- 1/2 с. л. масло
- 2 с. л. захар
- 1/4 ч. ч. мляко
- 2 банана, нарязани на филийки
- 50 г нарязан тъмен шоколад
- 1/4 ч. ч. стафиди
- 1/4 ч. ч. нарязан шам-фъстък
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 190°C. Сипете маслото в средно голям кръгъл или квадратен съд за печене. Сложете съда във фурната.
Разбийте яйцата със зеленчуковото олио, прибавете млякото и захарта. Прибавете брашното. Разбъркайте енергично, докато се хомогенизира. Прибавете нарязаните банани, стафидите, шам-фъстъка и шоколада. Разбъркайте с дървена лъжица.
Махнете съда от фурната (маслото трябва да се е разтворило) и сипете течното тесто. Върнете във фурната. Печете около 30-35 мин. Извадете от фурната и охладете почти напълно. Нарежете, поръсете с пудра захар и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ