Регистрация

Фритата с бекон и зеленчуци

Фритата с бекон и зеленчуци
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1130

Омлет на фурна с колбас и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г бекон
  • 1 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 300 г сладки червени чушки
  • 1 люта чушка
  • 200 г чери домати
  • 30-тина грама пресен магданоз
  • 6 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. брашно
  • 90 мл мляко
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Нарежете си чушката на тънки лентички, лютото чушле на малки шайби, лука - на полумесеци, чери доматите разполовете, бекона - на лентички, а магданоза наситнете.

2. Сгорещете в тиган с огнеупорна дръжка или в кргла тава с незалепващо покритие и диаметър 24-26 см. 1 с.л. олио. Запържете бекона докато се посгърчи за 3-4 минути. Извадете в чиния.

3. Изсипете в същия съд лука и гответе 3-4 минути на умерен огън. Добавете сладките и лютата чушка и гответе 7 минути на същата температура.

4. През това време разбийте яйцата в купа, добавете сол и пипер, брашното и млякото и бъркайте до хомогенност.

5. Исипете чери доматите, магданоза и бекона в ястието. Разбъркайте. Залейте с яйцата и размешайте отново.

6. Рендосайте кашкавала и го посипете върху запеканката. Оставете 3 минути на котлона и след това пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

7. По желание поднесете с поръска от листенца магданоз или нарязан пресен лук.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта