Фритата от спагети с яйца, бекон и пармезан
Спагети на фурна с яйце, бекон и кашкавал.
Необходими продукти:
- 3 л вода + 1 с.л. сол
- 400 г спагети
- 6 яйца
- 30 г масло
- сол и пипер
- 80 г настърган пармезан или друго твърдо настъргано сирене за паста – можете да замените със 150 г кашкавал
- 150 г бекон на ленти
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата със солта и сварете пастата в нея с 2 минути по-малко от указаното на опаковката.
2. Докато пастата ври, в купа разбийте яйцата със сол и пипер.
3. Рендосайте си твърдо сирене по избор.
4. Бекона нарежете на малки кубчета и запечете като изсипете в сух тиган или тавичка с диаметър 28 см. Печете на слаб огън до сгърчване - около 7-8 минути.
5. Готовите спагети отцедете чевръсто от водата и прехвърлете в купа докато са врели. Положете маслото отгоре и бъркайте докато се разтопи. Залейте с яйцата и поръсете пармезана. Размешайте много добре.
6. Добавете бекона от тигана или тавата и разбъркайте финално. После прехвърлете получената смес обратно в тиигана или тавата, където е останала апетитна мазнинка от бекона.
7. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12 минути. След изваждане изсипете в чиния и хапвайте.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ