Френска засищаща салата
Салата с домати, зелен фасул и картофи по френски.
Необходими продукти:
- 150 г крехък зелен фасул
- 4 сладки чушки, различни цветове
- чери домати
- пресни картофи
Начин на приготвяне:
1. Изпечете чушките във фурната на 230ºС, като ги нарежете по дължина на ленти с широчина 3 см, поръсете със зехтин и печете за около 20 мин., като обърнете веднъж.
2. През това време нарежете чери доматчетата на четвъртинки, ако не са прекалено малки, а зеления боб на половинки.
3. Сварете фасула и измитите картофи в две отделни тенджерки до омекване.
4. Отцедете картофите и ги сложете в чиния да се охладят. Срежете на две.
5. Сложете изпечените вече чушки в найлонова торбичка да се задушат за около 10 мин.
6. Обелете чушките и ги нарежете на хапки.
7. Смесете картофите, зеления боб и чушките, след като са се охладили, в купа, заедно с чери доматчетата.
8. Полейте с предпочитан салатен дресинг.
9. Разбъркайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ