Регистрация

Френска засищаща салата

Френска засищаща салата
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4155

Салата с домати, зелен фасул и картофи по френски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г крехък зелен фасул
  • 4 сладки чушки, различни цветове
  • чери домати
  • пресни картофи

Начин на приготвяне:
1. Изпечете чушките във фурната на 230ºС, като ги нарежете по дължина на ленти с широчина 3 см, поръсете със зехтин и печете за около 20 мин., като обърнете веднъж.

2. През това време нарежете чери доматчетата на четвъртинки, ако не са прекалено малки, а зеления боб на половинки.

3. Сварете фасула и измитите картофи в две отделни тенджерки до омекване.

4. Отцедете картофите и ги сложете в чиния да се охладят. Срежете на две.

5. Сложете изпечените вече чушки в найлонова торбичка да се задушат за около 10 мин.

6. Обелете чушките и ги нарежете на хапки.

7. Смесете картофите, зеления боб и чушките, след като са се охладили, в купа, заедно с чери доматчетата.

8. Полейте с предпочитан салатен дресинг.

9. Разбъркайте и поднесете.

Източник: recipes.wikia.com


Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
Kulinarno.bg 07-11-2012
:-)

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта