Питателна салата с домати и нахут
Предястие от зеленчуци с нахут и подправки.
Бон Апети
Излъчен на 11.07.2017
Засищаща салата, която можете да сервирате на гости, представят Лора и Стоян като залагат на арабския привкус и основа от Шопска салата. Получава се едно питателно предястие, подходящо за основно, ако сте на диета. Освен това в него няма животински продукти, затова може да зарадва и веганите на трапезата.
Първо се приготвя чеснов дресинг с лимонов сок и подправката заатар. Следва да се обели патладжан, да се нареже на шайби и да се осоли. След като престои петнадесетина минути, се отмива, намазва със зехтин и се запича на грил тиган. После се подправя с половината от дресинга. Така основата от печени патладжани е готова. Сега преминаваме към направата на останалата част от салатата.
Нарязват се домати и краставици и в купа се смесват с наситнени червен лук, магданоз и копър и отцеден нахут от консерва. Подправят се с остатъка от дресинга, разбъркват се и се сервират върху кръгчетата печен патладжан. Ако решите да обявите това ястие за основно, можете да си поднесете и филийка хляб или варено яйце, които да ви заситят допълнително.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ