Френска салата с паста и ядки
Салата със спагети, чушки и горчичиен сос.
Необходими продукти:
- ½ ч.ч. лешници
- 450 г паста пене
- 340 г зелен фасул, разполовен, краищата почистени
- ⅔ ч.ч. отцедени, нарязани на кубчета печени червени чушки
- 2 с.л. нарязан на кубчета пресен магданоз
- 1 с.л. отцедени каперси (по желание)
- ½ ч.ч. козе сирене, натрошено
За винегрета:
- ¼ ч.ч. зехтин Еxtra-virgin или зеленчуково олио
- ¼ ч.ч. червен винен оцет
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 голям лук шалот, наситнен
- 2 ч.л. нарязан на кубчета пресен естрагон
- 2 ч.л. нарязан на кубчета пресен босилек
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч.л. едро смлян пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160°С.
2. Разпределете лешниците равномерно в голяма тавичка и ги изпечете за около 15 мин., като разбъркате веднъж.
3. Охладете леко.
4. Стрийте ги внимателно в кухненска кърпа, за да ги обелите.
5. Заделете.
6. В това време оставете голяма тенджера с подсолена вода да заври.
7. Прибавете пастата и разбъркайте.
8. Варете до омекване - или около 8 мин.
9. Отцедете, изплакнете под студена течаща вода и отцедете много добре.
10. Заделете.
11. Сложете голяма тенджера с вода да заври.
12. Прибавете зеления фасул и варете до омекване - около 3 мин.
13. Отцедете, изплакнете под студена течаща вода и отцедете много добре.
14. Заделете.
На винегрета:
1. В голяма, плитка купа за сервиране, разбийте необходимите продукти.
2. Прибавете пастатат, зеления фасул, лешниците и чушките. Разбъркайте.
3. Поръсете с магданоз и каперси по желание.
4. Поръсете със сирене.
5. Поднесете салатата на стайна температура леко охладена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ