Регистрация

Пълнени туби от калмари с кашкавал и домати

Пълнени туби от калмари с кашкавал и домати
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2036

Туби от калмари с плънка от сирена и доматено-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи туби от калмари – около 500 г общо
  • вода и сол за варенето
  • 6 с.л. растителна мазнина
  • 4 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. суха подправка по избор от изброените (мента, босилек или риган)
  • листа от същата подправка в пресен вариант
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/3 ч.л. сол
  • 4 плочки кашкавал за сандвичи
  • 200 г кашкавал, твърда моцарела, гауда или чедър – по избор

Начин на приготвяне:

1. Измийте тубите добре със студена вода.

2. Сипете вода в тенджера, добавете лъжица сол и кипнете на силен огън.

3. Пуснете една туба и варете 3 минути. Извадете с щипки и пуснете втората. Сгответе така и четирите туби, като оставяте между тях по 30-40 секунди време водата да вдигне хубаво температурата си.

4. Обелете готовите туби нежно. Ако ципата е крехка или упорита, можете да я оставите.

5. Смесете доматената салца със солта, избраната от вас подправка, 2 с.л. от растителната мазнина и намачкания чесън. Разбъркайте. Намажете калмарите вътрешно с част от сместа.

6. Вземете плочка кашкавал за сандвичи и увийте в нея парчета от избраното от вас твърдо сирене. Напъхайте в тубите без да препълвате.

7. Намазнете грил тиган, парти грил или скара с растителна мазнина. Обтрийте тубите и външно с част от доматения сос. Сложете и запечете до разтапяне на сиренето и образуване на апетитни изпечени нарези по повърхността на калмара. Няколко минути са достатъчни. Ако печете едностранно, внимателно обърнете и от другата страна.

8. Поставете в плато или индивидуални порции и намажете финално външно с доматен сос. Украсете с пресни листа подправка и поднесете.

 

 

Туби от калмари с плънка от сирена

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта