Треска Белмонте с картофи и маслини
Печена манджа с риба треска.
Необходими продукти:
- 500 г почистена неосолена треска,
- 1 кг бланширани картофи
- 150 г нарязани черни маслини
- ½ л мляко
- 2 големи глави лук, нарязани на филийки
- 2 скилидки чесън, нарязани
- 2 с.л. нишесте
- 3 сварени яйца, нарязани
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. шафран
- 1 ч.л. естрагон
- 1 ч.ч. нарязан магданоз
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджерка загрейте олиото и зехтина, сложете лука и чесъна. Когато лукът омекне, добавете подправките и сотирайте за известно време. В така изпържения сос сложете треската и варете до готовност, като прибавяте вода, ако е нужно.
2. Изпържете картофите и заделете. Когато треската се сготви, изчакайте водата малко да се поизпари. На изключен котлон прибавете яйцата, нарязаните маслини и млякото с предварително разтвореното в него нишесте и разбъркайте хубаво.
3. Подредете изпържените картофи в тавичка и изсипете отгоре соса. Сложете във фурната да се запече и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ