Тофу бургер без месо
Сандвич за любителите на вегетарианската кухня.
Необходими продукти:
- 1 твърдо тофу
- 1 яйце
- 1/2 зелена чушка, нарязана на кубчета
- 1/2 червена чушка, нарязана на кубчета
- 1/2 морков, нарязан на кубчета
- галета (не прекалено много)
- бургер, питка или кифличка
- сос по избор - терияки, Уорчестър и т.н.
Начин на приготвяне:
1. Отцедете водата от твърдото тофу и го натрошете. Можете да го сложите в найлонова торбичка и след това с точилка да го размачкате. Всичката вода трябва да е отцедена от тофуто след като сте го натрошили. Заделете настрана.
2. Нарежете зелената чушка, червената чушка и моркова на малки кубчета.
3. Смесете тофуто, чушките, моркова, галетата и едно разбито яйце.
4. Загрейте фурната до 180ºС. Оформете сместа с тофуто с формата на хлебчето. Печете тофу пълнежа 10 мин. и го обърнете, за да се изпече и от другата страна още 5 мин.
5. Сложете този пълнеж от тофу в хлебчето, поръсете с любимия си сос, сложете върху чиния с градинска салата и се насладете на този вкусен тофу бургер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ