Регистрация

Мини бургер с печен патладжан и авокадо

Мини бургер с печен патладжан и авокадо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2567

Сандвич без месо, с аромат на зелени подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 питки от брашно по избор
  • 1 патладжан, нарязан на тънки кръгчета
  • 1 авокадо
  • 2 ч.л. японска майонеза
  • зехтин Еxtra virgin
  • сол
  • бял пипер
  • пресни зелени подправки по избор, например босилек

Начин на приготвяне:

1. Овкусете патладжана щедро със зехтин и го поръсете с пресни зелени подправки, сол и пипер.

2. Изпечете на оребрен тиган или скара, а може и на незалепващ тиган до покафеняване.

3. Срежете питките наполовина и поръсете със зехтин откъм отрязаната страна. Притиснете с намазаната част надолу в тиган и препечете. Можете да сложите и парчетата патладжан, за да се стоплят отново.

4. Обърнете питките от другата страна.

5. Сложете патладжана върху хляба, покрийте с авокадо, намажете с майонеза и поръсете с босилек и бял пипер.

6. Захлупете с другата половина на питката и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта