Мини бургер с печен патладжан и авокадо
Сандвич без месо, с аромат на зелени подправки.
Необходими продукти:
- 2 питки от брашно по избор
- 1 патладжан, нарязан на тънки кръгчета
- 1 авокадо
- 2 ч.л. японска майонеза
- зехтин Еxtra virgin
- сол
- бял пипер
- пресни зелени подправки по избор, например босилек
Начин на приготвяне:
1. Овкусете патладжана щедро със зехтин и го поръсете с пресни зелени подправки, сол и пипер.
2. Изпечете на оребрен тиган или скара, а може и на незалепващ тиган до покафеняване.
3. Срежете питките наполовина и поръсете със зехтин откъм отрязаната страна. Притиснете с намазаната част надолу в тиган и препечете. Можете да сложите и парчетата патладжан, за да се стоплят отново.
4. Обърнете питките от другата страна.
5. Сложете патладжана върху хляба, покрийте с авокадо, намажете с майонеза и поръсете с босилек и бял пипер.
6. Захлупете с другата половина на питката и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ