Регистрация

Торта Чудо с ванилия и сметана

Торта Чудо с ванилия и сметана
Трудно   |   Порции 12   |   Видяна: 5553

Домашна седемпластова торта с млечен крем и медени блатове в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 60 грама масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 с.л. мед
  • 3 яйца
  • 2 ч.л. сода
  • 3 ч.ч. брашно

За сметановия крем:

  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. брашно
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. мляко (с 3,2% става най-добре)
  • 250 грама масло
  • ванилова есенция на вкус
  • 1/2 ч.ч. сметана от 10%

Начин на приготвяне:

1. Започнете приготвянето на крема като в огнеупорен съд разбиете едно яйце със захарта, добавите препълнена с връх супена лъжица брашно и ванилова есенция. Разбийте старателно бучките и добавете млякото. 

2. Сложете на котлон на водна баня така, че почти да кипне. Разбърквайте непрестанно. Щом сместа е гладка и почти закипяла, махнете от огъня и оставете да се охлади почти до стайна температура.

3. Добавете маслото и разбийте с миксер. След това сипете сметаната и разбъркайте с лъжица.

4. Започнете приготвянето на тестото като сложите маслото, захарта и меда в стъклен съд и ги пуснете на водна баня докато захарта се стопи. След това разбийте яйцата и ги прибавете в леко охладената смес. Поставете отново на водна баня за 5 минути.

5. Не махайте от огъня - идва ред на содата. След като я добавите, разбърквайте до тройно увеличение на първоначалния обем. Явлението е много интересно. След това сложете 2 с.л. брашно и ги разбийте хубаво. 

6. Сместа изсипете в останалото брашно, замесете тесто и го разделете на 7 еднакви топки. От тях оформете тънки кори.

7. Печете ги по отделно в намазнена тава и предварително загрята на 180-200 градуса фурна за по около 10 минути или докато не прецените, че са готови. След това ги оставете да се охлаждат.

8. Сглобете тортата като най-отдолу поставите една изпечена кора, намазвате я с крем и захлупвате с втора. Така изреждате всички и завършвате с крем. Ако при печенето на блатовете са ви останали трохи или пък имате изрезки от тях, натрошете ги и поръсете тортата за финал. След това приберете в хладилника за най-малко 8 часа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта