Торта Троен крем с готови блатове
Торта с крем маскарпоне, кафе, сметана и шоколадов ганаш.
Необходими продукти:
- 3 готови блата за торта (тъмни)
- 100 мл готово еспресо
- 100 г черен шоколад
- 370 мл течна сладкарска сметана (от онези за биене)
- 250 г маскарпоне
- 4 жълтъка
- 120 г захар
- 2 с.л. пудра захар
- 3 с.л. какао на прах
Начин на приготвяне:
1. Поставете първия блат в подноса, в който ще държите тортата. Напоете, но без да прекалявате с 4-6 с.л. от кафето.
2. Разбийте жълтъците със захарта докато се абсорбира. Добавете маскарпонето и разбъркайте до получаването на хомогенен крем. Разпределете го върху първия блат.
3. Отгоре поръсете 1 с.л. какао и сложете втория блат. Сиропирайте го леко.
4. 200 мл от сметаната разбийте с пудра захарта докато се получи гъста пяна. Нанесете я върху втория блат. Поръсете с какао и сложете третия блат. Сиропирайте. Ако ви остане от кафето - гаврътнете си го.
5. Останалите 170 мл сметана подгрейте почти го кипване, но без да оставяте да заври. Добавете в нея натрошения шоколад и последната с.л. какао. Бъркайте докато се получи гладка лъскава смес. След това я излейте върху тортата.
6. Приберете в хладилник, за да се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ