Регистрация

Пъстърва със сос верде

Пъстърва със сос верде
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 6974

Риба с лимон, лук и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 изчистена и обработена пъстърва
  • 1 супена лъжица мазнина
  • сок от ½ лимон

За сос верде:

  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • няколко листа от магданоз
  • 1 стрък пресен лук
  • няколко листа от мента
  • 1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 2 рибки аншоа от консерва

Начин на приготвяне:

1. Полейте рибата с лимоновия сок.

2. Намажете я с мазнина и печете на скара около 8 минути, обърнете я и печете още около 5.

3. Междувременно сложете в кухненски робот всички съставки на соса и ги смесете.

4. Сервирайте изпечената риба, полята със соса верде.

5. Ястието е подходящо и в комбинация с печена полента.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта