Пъстърва със сос верде
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 6974
Риба с лимон, лук и горчица.
Необходими продукти:
- 1 изчистена и обработена пъстърва
- 1 супена лъжица мазнина
- сок от ½ лимон
За сос верде:
- 2 супени лъжици лимонов сок
- няколко листа от магданоз
- 1 стрък пресен лук
- няколко листа от мента
- 1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 2 рибки аншоа от консерва
Начин на приготвяне:
1. Полейте рибата с лимоновия сок.
2. Намажете я с мазнина и печете на скара около 8 минути, обърнете я и печете още около 5.
3. Междувременно сложете в кухненски робот всички съставки на соса и ги смесете.
4. Сервирайте изпечената риба, полята със соса верде.
5. Ястието е подходящо и в комбинация с печена полента.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ