Регистрация

Топчици от лотус

Топчици от лотус
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3346

Вкусни екзотични панирани хапки с лотус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 280 г оризово брашно
  • 1 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 50 г захар
  • 50 г свинска мас или олио
  • 1 яйце, разбито
  • 3 с.л. вода
  • 30 гр печен сусам

За пълнежа:

  • готова паста от бял лотус или сварен и намачкан лотус

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и бакпулвера върху чиста повърхност и след това направете кладенче по средата. Прибавете захарта, свинската мас и разбитото яйце и бъркайте докато се разтворят. Бавно месете брашното, като постепенно добавяте вода. След това замесете тестото.

2. Поръсете работната повърхност с малко брашно. Омесете тестото в цилиндрична форма и разделете на 24 равни порции. Оформете всяка във формата на гнездо и сложете около 1 ч.л. от пастата по средата. След това свийте ръбовете един към друг, така че да се образува топка. Поръсете печените сусамови семена в тава. Загрейте уок с 3-4 ч.ч. зеленчуково олио. Пържете топчиците на маслена баня до златисто-кафяво, след това отцедете.

3. Оваляйте в семената сусам и поднесете веднага. Ако остане тесто, съхранявайте във фолио в хладилника или фризера.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта