Тиквички на скара
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4050
По същия начин могат да се приготвят моркови, патладжани или гъби, а също така и комбинация от всички тези зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 1-2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. оризов, ябълков или балсамов оцет
- 1 ч.л. захар или мед, по желание
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките по дължина на филийки с дебелина около 1 см. Слагаме ги в голяма купа и поръсваме с останалите съставки. Втриваме хубаво в тиквичките с ръце, така че да се покрият много добре. Оставяме за няколко часа в хладилника да се мариноват. Изпичаме върху сгорещена скара за около 5-6 мин. от всяка страна или до желаната готовност.
Най-важните съставки
балсамов оцет, захар, зехтин, мед, оризов оцет, оцет, сол, сол и пипер, тиквички, черен пипер, ябълков оцет
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ