Тиквена крем супа с къри
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2087
Пюрирана супа с тиква и индийски аромат.
Необходими продукти:
- 800 г обелена тиква
- 1 малка глава лук
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин за пържене
- 500 мл вода
- сол и пипер на вкус
- къри на прах на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и чесъна, наситнете ги и ги запържете в тенджера в сгорещения зехтин.
2. Добавете водата и оставете да кипне.
3. Тиквата нарежете на кубчета и пуснете да се свари във водата.
4. Щом тиквата омекне напълно, пюрирайте супата с пасатор.
5. Добавете сол, пипер и къри на прах.
6. Поднесете по желание с крутони, наситнен пресен кориандър и тиквени семки. Ако не държите супата да е постна, можете да сложите и по лъжичка заквасена сметана във всяка купичка.
Да ви е сладко!
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ