Регистрация

Тестени фунийки с белтъчен крем

Тестени фунийки с белтъчен крем
Трудно   |   Порции 16-24 фунийки   |   Видяна: 1656

Домашни кремки с плънка от бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За фунийките:

  • 350 г брашно
  • 200 г масло
  • 0,5 ч.л. сол
  • 0,5 ч.л. лимонена киселина
  • 150 мл вода на стайна температура

За крема:

  • 2-3 белтъка
  • 225 г захар
  • щипка лимонена киселина
  • 75 мл вряла вода

Начин на приготвяне:

1. Първо се запасете с метални фунии за правене на фунийки или си направете домашни такива. За тях ви е нужен кадастрон за подвързване на учебници или друг вид картон от типа и фолио за печене. Режат се еднакви квадрати от картона и фолиото и се наставят като фолиото се слага върху матовата страна на картона. След това се завиват фунийки и се акрепят с телбот.

2. Във водата за тестото разтворете лимонената киселина и солта. След това постепенно вкарвайте брашното като първо бъркате с шпатула, а след това месите на ръка. Трябва да стане гладко нелепнещо тесто. 350 г брашно са ориентировъчни - слагайте колкото е необходимо по ваша преценка. След това оставете тестото да почине за 10 минути, премесете го и оставете да почива за още 20 минути.

3. С миксер разбийте маслото, размекнато на стайна температура с 1 с.л. брашно. След това разточете тестото на дълга кора и намажете отгоре с маслото. Преплатете на 4 и разточете, пак сгънете, пак разточете. Направете го 4 пъти, приберете в хладилик за половин час, извадете и пак 4 пъти разточете и преплатете.

4. Финално разделете тестото на 2 части и разточете едната. Изрежете лентички с ширина около 2 см. и дебелина около 0,5 см. Вземете една от тях и навийте върху фунйката, като започнете от върха към отвора. Подредете оформените фунийки с леко отстояние в тава, застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята на 240 градуса фурна за 10 минути.

5. Във врялата вода за крема изсипете захарта и лимонената кислеина и върнете на огъня да кипне. Бъркайте докато се разтвори захарта и дръпнете от огъня.

6. В купа разбийте белтъците на пяна и след това на тънка струйка при непрестанно бъркане с миксера изсипете захарния сироп. Бъркайте още докато се получи твърда и бляскава пяна.

7. С помощта на пош или найлонов плик с отрязан край напълнете фунийките с крема. На финала можете да ги поръсите с шарени пръчици, шоколадови пръчици или друг вид украса за сладкиши.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта