Псевдо сладоледи – фунийки с яйчен крем
Сладоледени фунийки с плънка от шоколадов кекс.
Тази рецепта е любима семейна реликва за нещо хрупкаво и вкусно, с което да се изпие чаша топло кафе. Можете да импровизирате като използвате бял, млечен или черен шоколад в зависимост какъв искате да е цвета на плънката и количеството сладост. Единственото трудно е да си намерите вафлени фунийки. Но така можете да накарате детето да повярва, че хапва сладолед през зимата и да се спасите от още една потенциална настинка в студеното време.
Необходими продукти:
- 12-18 вафлени фунийки за сладолед
- 200 г масло
- 1 шоколад
- 5 яйца
- 200 г захар
Начин на приготвяне:
1. С миксер в купа разбийте яйцата на пяна и добавете в тях захарта. Бъркайте до еднородност.
2. Разтопете на водна баня маслото с шоколада и изчакайте леко да се охлади.
3. Добавете маслената смес към яйчената и разбъркайте хубаво.
4. Постепенно вкарайте и брашното и бъркайте до консистенция на гъста сметана.
5. Прехвърлете сместа в пош и напълнете фунийките. Можете да опитате и с лъжица.
6. Фунийките редете с отвора нагоре в тенджера с огнеупорни дръжки или друг съд, в който няма да се разлеят.
7. Запечете за 15-тина минути на фурна. По желание предварително можете да намажете фунийките с малко масло, за да станат по-хрупкави. Гответе докато започнат да потъмняват.
8. По желание след изпичане намажете крайщата на фунийките с течен шоколад или поръсете с крема с шарени пръчици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ