Тестени кошнички с шоколадов крем
Кошнички с шоколадова плънка и лешници.
Бон Апети
Излъчен на 23.10.2017
Лесен и ефектен десерт показват Лора и Стоян като приготвят елегантни сладки шошнички с плънка от сметанов крем и течен шоколад. А накрая поднасят хрупкавите луксозни сладкиши с по един цял лешник за украса. Това е десерт, който ще ви помогне да засладите вечерята на дузина гости, като не ви се налага да прекарвате много време в кухнята.
Първо се приготвят кошничките, за да има време да се охладят, когато в тях попадне топлия крем. Пък и освен това ще стоим до печката, правейки пълнежа, и така няма да ги изгорим. За целта намазваме с масло три точени кори за баница и ги слагаме една върху друга. После нарязваме на 12 квадрата и прибираме във формички за мъфини. Вкарваме във фурната за 12-15 минути на 180 градуса. А докато тестот придобие златен загар и хрупкавост, се захващаме с крема.
Малка част от сметаната разбиваме с царевично нишесте. Останалата сметана кипваме с ванилия, а след това изиспваме при нишестето и разбъркваме. Връщаме на огъня и готвим до сгъстяване. А когато ваниловият крем е готов, го обогатяваме с голямо количество течен шоколад. Изчакваме да се охлади леко, пресипваме в пош и пълним кошничките. После боцваме по едно лешниче в средата и сме готови да сервираме - бързо и лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ