Телешко с гъби и лук по азиатски
Телешки филенца в соев сос с лук, печурки, чушки, джинджифил и чесън.
Необходими продукти:
- 500 г телешко
- 100 мл соев сос
- 6 с.л. олио
- 1 ч.л. захар и 1 с.л. захар
- 2 с.л. царевично брашно
- 1-2 глави лук (зависи от големината)
- 2 зелени сладки чушки
- 250 г пресни печурки
- 20 г корен джинджифил
- 4 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на лентички с дебелина около 1 см. и дължина около 6 см. Прехвърлете в купа, залейте със 70 мл соев сос, добавете 2 с.л. олио, разбъркайте и поръсете с 1 ч.л. захар и 2 с.л. царевично брашно. Разбъркайте и оставете настрана докато сте готови с нарязването на останалите продукти.
2. Почистете и нарежете гъбите на тънки полумесеци. Чесъна намачкайте на паста, джинджифила рендосайте на ситно ренде, зелените чушки нарежете на полумесеци, както и лука.
3. Сгорещете 2 с.л. олио и запържете половината от месото на силен огън от всички страни за по около минута. Прехвърлете в купа. Добавете още 1 с.л. олио и запържете и останалите мръвки. Прехвърлете при първата част.
4. Добавете 1 с.л. олио в тигана и изсипете лука. Нека огънят си остане силен. Гответе и бъркайте до съвсем леко позлатяване. Добавете чушките, гответе още 2 минути, залейте с 30 мл соев сос, поръсете с 1 с.л. захар и разбърквайте в продължение на минута.
5. Прибавете гъбените полумесеци, гответе 2 минути, добавете чесъна и джинджифила и разбъркайте добре.
6. Върнете месото в ястието и размешайте. Изключете котлона и оставете на него тигана за още 2 минути, докато нарежете косо на тръбички от по 5-6 см. пресния лук.
7. Хвърлете лука в тигана, разбъркайте финално и можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ