Регистрация

Телешко с грах

Телешко с грах
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 7772

Българска гозба с грах, телешко месце, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама телешко месо
  • 300 грама грах (кутия или замразен)
  • 1 глава кромид лук
  • 1 средно голям морков
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица розмарин
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 3 чаени чаши телешки бульон
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвамелука  и моркова на ситно.
Нарязваме и месото на малки парчета. В тенджера загряваме олиото и маслото и  запържваме месото заедно със зеленчуците. После намаляваме котлона и поръсваме с брашното, разбъркваме и овкусяваме със сол, червен пипер, черен пипер, мащерка, розмарин, чесън и дафинови листа. Наливаме бульона и оставяме да ври на тих огън около 2 часа. После прибавяме грахта и задушаваме още около 20-30 минути.

Добър апетит!

яхния с телешко месо, грах и моркови

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта