Телешко с грах
Българска гозба с грах, телешко месце, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 500 грама телешко месо
- 300 грама грах (кутия или замразен)
- 1 глава кромид лук
- 1 средно голям морков
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица розмарин
- 1 чаена лъжица мащерка
- 2 дафинови листа
- 3 чаени чаши телешки бульон
- 3 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица червен пипер
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвамелука и моркова на ситно.
Нарязваме и месото на малки парчета. В тенджера загряваме олиото и маслото и запържваме месото заедно със зеленчуците. После намаляваме котлона и поръсваме с брашното, разбъркваме и овкусяваме със сол, червен пипер, черен пипер, мащерка, розмарин, чесън и дафинови листа. Наливаме бульона и оставяме да ври на тих огън около 2 часа. После прибавяме грахта и задушаваме още около 20-30 минути.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ