Телешко филе с мед и горчица
Телешко месо с намачкан грах в маслен сос.
Бон Апети
Излъчен на 02.02.2017
Готвим телешко с грах, но това не е традиционната българска гозба, въпреки съвпадението в продуктите. Тук телешкото бонфиле се овкусява с кориандър, сол, къри и чили и се запържва, а след като хване апетитна коричка се готви във вода и оцет. После придаваме истинската екзотика на вкуса, като добавяме горчица и мед. Тези вкусни телешки хапки заслужават и достойна гарнитура. За нея бланшираме грах, запържваме чесън и розмарин и готвим с тях и малко масло грахта. Накрая намачкваме зрънцата и ги сервираме като основа, върху която полягват телешките мръвки. За още по-красива визия, по желание можете да поръсите с бяло сусамово семе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ