Телешко с боб и цвекло
Вкусно телешко с боб и цвекло.
Необходими продукти:
- 400 г телешко филе
- 1 консерва печен боб
- печено цвекло
- 1 глава лук
- 1 морков
- червено вино
- листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото филе на ленти колкото пръст и заделете. Нарежете лука на кубчета, а моркова на пръчици. В голям тиган загрейте зехтин Extra Virgin и сгответе морковите и лука докато се карамелизират, като в същото време добавяте виното и ако е необходимо, още зехтин. Малко преди да започнат да се карамелизират, започнете да готвите телешкото в отделен тиган до желаната готовност.
2. Прибавете печения боб към моркова и лука, заедно с течността от консервата. Овкусете със смлян пипер и сол, колкото е необходимо.
3. В същото време нарежете цвеклото на парчета с дебелина 5 мм. Нарежете листата магданоз наедро.
Поднесете в чиния, постлана с боб и сос, върху тях месото, а отгоре резените цвекло и поръсен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ