Регистрация

Телешко с боб и цвекло

Телешко с боб и цвекло
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4435

Вкусно телешко с боб и цвекло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г телешко филе
  • 1 консерва печен боб
  • печено цвекло
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • червено вино
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото филе на ленти колкото пръст и заделете. Нарежете лука на кубчета, а моркова на пръчици. В голям тиган загрейте зехтин Extra Virgin и сгответе морковите и лука докато се карамелизират, като в същото време добавяте виното и ако е необходимо, още зехтин. Малко преди да започнат да се карамелизират, започнете да готвите телешкото в отделен тиган до желаната готовност.

2. Прибавете печения боб към моркова и лука, заедно с течността от консервата. Овкусете със смлян пипер и сол, колкото е необходимо.

3. В същото време нарежете цвеклото на парчета с дебелина 5 мм. Нарежете листата магданоз наедро.
Поднесете в чиния, постлана с боб и сос, върху тях месото, а отгоре резените цвекло и поръсен магданоз.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта