Регистрация

Телешко, запържено с чушки

Телешко, запържено с чушки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3538

Телешко с червени чушки и бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама телешко/говеждо месо, нарзано на тънки ленти
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънко
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 голяма червена чушка, нарязана
  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • сусамово олио
  • соев сос с ниско ниво на натрий
  • смлян лют пипер или сос Табаско
  • сол и пипер на вкус
  • бял ориз на пара

Начин на приготвяне:

1. Смесете джинджифила, чесъна, 1-2 с.л. сусамово олио и телешко/говеждо в купа, така че месото да се маринова. Оставете го да се охлади в хладилника за 10 минути.

2. Загрейте тиган за пържене и добавете 1-2 лъжици сусамово олио, когато повърхността на тигана загрее.

3. Сложете вътре лука и пържете, докато омекне и стане прозрачен.

4. Добавете маринованите телешки ленти, заедно с чесъна и джинджифила при задушения лук в тигана. Пържете на висок градус, и разбърквайте често, докато месото покафенее.

5. Добавете нарязаните червени чушки и сипете малко соев сос, поръсете с пипер и смлян лют пипер или със сос Табаско.

6. Сервирайте с готвен на пара бял ориз.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта