Телешко, запържено с чушки
Телешко с червени чушки и бял ориз.
Необходими продукти:
- 300 грама телешко/говеждо месо, нарзано на тънки ленти
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънко
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 голяма червена чушка, нарязана
- 1 голяма глава лук, нарязана
- сусамово олио
- соев сос с ниско ниво на натрий
- смлян лют пипер или сос Табаско
- сол и пипер на вкус
- бял ориз на пара
Начин на приготвяне:
1. Смесете джинджифила, чесъна, 1-2 с.л. сусамово олио и телешко/говеждо в купа, така че месото да се маринова. Оставете го да се охлади в хладилника за 10 минути.
2. Загрейте тиган за пържене и добавете 1-2 лъжици сусамово олио, когато повърхността на тигана загрее.
3. Сложете вътре лука и пържете, докато омекне и стане прозрачен.
4. Добавете маринованите телешки ленти, заедно с чесъна и джинджифила при задушения лук в тигана. Пържете на висок градус, и разбърквайте често, докато месото покафенее.
5. Добавете нарязаните червени чушки и сипете малко соев сос, поръсете с пипер и смлян лют пипер или със сос Табаско.
6. Сервирайте с готвен на пара бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ