Телешка яхния с моркови и лук
Задушено телешко със зеленчуци и бирен сос.
Бон Апети
Излъчен на 24.02.2017
Готвим яхния с телешко месо, като в соса този път не се слага вино, а тъмна бира. Телешкият шол, нарязан на големи кубчета се овалва в брашно, а след това се запържва от всички страни в зехтин. В същия съд след изваждането на месото влизат морковите, лука и мащерката, които се готвят известно време, долива им се бира и вода и запърженото месо се връща при тях. Оставяме ястието да къкри докато телешкото стане съвсем крехко - около 3 часа.
А през това време правим апетитна чеснова паста като карамелизираме чесън в зехтин и след това го пасираме със сметана и мляко. Телешката манджа поднасяме с чесновия сос и наситнен магданоз. Ако нямате време за направа на притурките, то само яхнията пак ще успее да ви засити и да ви порадва с вкуса си. Поднесете я с хляб, за да има коматчета за топкане в ароматния бирен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ