Регистрация

Телешко в доматено-винен сос

Телешко в доматено-винен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1359

Телешко задушено в канелен сос с вино и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г телешко филе
  • 150 мл червено вино
  • 150 мл вода или бульон
  • 2 глави лук
  • 8 скилидки чесън
  • олио
  • 5 с.л. доматен концентрат
  • 1 пръчка канела
  • 1 ч.л. захар
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • 2 дафинови листа
  • магданоз за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Телешкото нарежете на хапки, поръсете със сол и пипер и обтрийте. Покапете щедро с олио.

2. Сгорещете силно тенджера, изсипете мръвките в нея и гответе 4 минути като разбърквате. После извадете в чиния.

3. Сгорещете мазнина в тенджерата и намалете огъня на умерен. Добавете нарязания на едро лук и целите обелени скилидки чесън. Гответе докато лукът започне да става златист. Налейте виното и изчакайте да закъкри. Добавете водата, като в част от нея разтворите брашното. Бъркайте докато сосът стане гладък.

4. Добавете доматения концентрат и захарта. Разбъркайте.

5. Върнете мръвките, добавете дафиновите листа, сол, пипер и пръчката канела. Оставете да къкри на умерен огън за 10 минути.

6. След като сосът се редуцира, захлупете с капак и гответе още 1-1:30 часа на умерен огън.

7. Разпределете по порции, като сипете и от соса. Отгоре поръсете с наситнен пресен магданоз и по желание сервирайте с хляб или картофи (варени или печени) за топкане в соса.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта