Регистрация

Задушено телешко на бавен огън

Задушено телешко на бавен огън
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 4049

Телешко задушено със зеленчуци и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче телешко месо около 1,5 кг
  • 700 г пресни дребни картофки
  • 500 г пресни малки моркови
  • 12-15 глави арпаджик
  • сол и пипер
  • 1 с.л. царевично брашно (фино)
  • 2 с.л. вода
  • 2 с.л. сос уорчестър
  • 3-4 клонки розмарин
  • клонки кимион, ако разполагате

Начин на приготвяне:

1. Картофките и морковите измийте добре, арпаджика обелете и измийте. Морковите прекършете през средата на 2 части. Изберете си подходящ съд за печене с капак или възможност за увиване във фолио. Може да е земен гювеч, тенджера с огнеупорни дръжки или тава. Важното е капакът или покривалото да пасват много добре. Изсипете на дъното зеленчуците.

2. Месото обтрийте със сол и пипер много добре, защото подправките от него ще послужат и за овкусяване на зеленчуците. Положете го отгоре върху тях.

3. Смесете царевичното брашно и водата и излейте сместа около месото. Самата мръвка залейте със соса уорчестър. Затворете идеално съда и го пъхнете да се пече на възможно най-силния огън на фурната за 5 часа.

4. Открехнете капака или фолиото, за да почине 2-3 минути мръвката. През това време наредете върху нея клонките розмарин и кимиона, ако имате. Захлупете отново и печете още 1 час.

5. Готовото месо е изключитело крехко и разпадливо. Можете да го накъсате дори и за плънка на сандвичи. Зеленчуците пък са изключително вкусни. Ястието си плаче за компанията на чаша вино.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта