Телешки хапки със сини сливи
Телешки хапки с лук и сини сливи.
Необходими продукти:
- 500 г телешко месо
- 100 г сушени сини сливи без костилки
- 50 мл сос от нар
- 2 глави лук
- 2 с.л. олио
- 300 мл вода
- сол и черен пипер на вкус
- 30 г масло
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци, сините сливи - на половинки или четвъртинки, а телешкото - на неголеми хапки.
2. Сгорещете олиото в тиган с капак. Изсипете месото вътре и пържете при почти непрестанно разбъркване докато хване коричка от всички страни.
3. Добавете лука и гответе няколко минути. Залейте със соса от нар и гответе още 2-3 минути.
4. Добавете сините сливи, залейте с водата, намалете огъня на умерен, похлупете с капака и оставете да къкри за 1:30 часа, като периодично минавате да разбъркате.
5. Овкусете със сол и пипер и извадете хапките.
6. Ако в тигана няма сос, добавете 2 с.л. вода и отчегъртайте загорелостите от стените и дъното. Махнете от огъня и добавете студеното масло. Бъркайте докато се разтопи. С този сос залейте месото.
7. Поднесете с гарнитура от картфено пюре или бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ