Регистрация

Телешки стек със семена

Телешки стек със семена
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1184

Телешки пържоли с коричка от сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 телешки пържоли (дебели и сочни)
  • 4 с.л. бяло сусамено семе
  • 4 с.л. черно сусамено семе
  • 1 белтък
  • сол и пипер
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • масло за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте пържолите със сол и пипер. Добре е да ги извадите от хладилника 30 минути по-рано, за да се отпуснат.

2. Смесете в чиния двата вида сусам. В друга чиния разбийте бетъка.

3. Сгорещете мазнината в тиган с незалепващо покритие. Застелете си тава с хартия за готвене.

4. С четка за храна намазвайте пържолата от едната страна с белтък, след това топвайте в семената, като през това време намажете и втората страна и после обърнете.

5. Панираната в семена мръвка слагайте в тигана да се запечата за по 1:30 минути от страна. През това време сгорещете фурната на 200 градуса.

6. Когато сте готови с всичките пържоли и са подредени в тавата, ги бутнете във фурната и печете спрямо предпочитанията за готовност на месото (между 12 и 20 минути).

7. След изваждане оставете да починат 5 минути. После сложете в индивидуални порции и отгоре резнете по малко масло. Сервирайте с любимата гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта