Телешки език с гарнитура от варива
Език с царевица, боб, крем сирене и подправки.
Варен телешки език, пръжнат в масълце и поднесен с гарнитура от боб и царевица в доматен сос с дъх на кимион готви Ути Бъчваров. А след това го увива в голяма тортиля или лаваш и поднася като вкусно мексиканско ястие. Разбира се, рецептата може да бъде идилично основно от паниран телешки език на слайсове, сервиран с апетитната пикантна гарнитура с мексиканска нотка и по този начин менюто да се лиши от тестено изделие.
Първо езикът се вари в компанията на дафинов лист, зърна бахар и черен пипер и обелки от зеленчуци - целина, праз лук, лук, чесън, моркови. Сложете каквото имате от тях, не е задължително да спазите пълната палитра от съставки. А докато мръвката кипи, можете да приготвите студената гарнитура, като отваряте и отцеждате консерви - бял боб, царевица и домати. После се смесват, добавят се подправки - кимион, захар, пушен и лют пипер, сол, чесън.
Свареният език се бели докато е топъл, реже се на слайсове, овкусява се с лют пипер и сол, поръсва се с брашно и се запечатва в тиган с масло. На финала се сервира и се добавя чаша вино към тази идилия. Гледайте във видеото как точно се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ