Таханови питки със сусам
Плоски хлебчета с тахан, чесън и сминдух.
Бон Апети
Излъчен на 27.10.2016
Печем вид арабски хлебчета с аромат на тахан, сминдух и чесън, които се месят лесно и представляват плоски питки със семена и подправки. Докато тестото с бяло брашно, суха мая и мляко втасва, приготвяме плънка от сусамов тахан, чесън и сминдух. Тя се увива на руло в тестото, което се разделя на парчета, а те от своя страна се разточват на тънки питки. Така подправките се смесват по-равномерно с хляба, който намазваме със зехтин, поръсваме със сусам и нигела (черен сусам) или други семена по желание и изпичаме. На финала имаме арабски хлебчета с ориенталски аромат, хрупкава кора и мека сърцевина. Страхотни са за топкане на вкусна разядка или за мазане с арабски сосове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ