Регистрация

Сърнешко със сини сливи

Сърнешко със сини сливи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5214

Мариновано дивечово месо със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г сърнешко месо
  • 15-20 бр. сушени сини сливи
  • 2 глави лук
  • 1 голям морков
  • 2 с.л. доматено пюре
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. канела
  • 5 зърна бахар
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. брашно
  • 5 с.л. олио
  • Сол на вкус

За маринатата:

  • целина
  • оцет
  • чесън
  • моркови
  • лук
  • вода
  • сол
  • дафинов лист
  • карамфил
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Преди да сготвите дивечовото месо трябва да го мариновате. Рецептата за маринатата е следната: Използвайте целина, моркови, чесън и лук. В съда за мариноване смесвате 1 литър вода, 300-400 г оцет и сол. Добавяте нарязаните зеленчуци и дафиновия лист, карамфила, черния пипер. Захлупвате тенджерата с капак и слагате на котлона. Когато течността заври, температурата се регулира, за да не ври прекалено силно и варенето продължава около 9-10 минути. През цялото време тенджерата трябва да е захлупена, за да не се изпарява течността. След като свалите от котлона марината, оставете я да се охлади и чак тогава залейте с нея месото. Съхранявате го в хладилник за 24 часа.

Нарязвате маринованото дивечовото месо на парчета и го задушавате заедно с нарязания морков за около 30-35 мин. След това добавяте нарязания на ситно лук и го запържвате заедно с месото и морковите. Добавяте брашното и червения пипер и бъркате, за да не загори. Наливате един литър вода, прибавяте дафиновия лист и бахара и оставяте да къкри на слаб огън още 10 мин. Доматеното пюре добавяте накрая и задушавате още 5 мин.

На изключен котлон овкусявате с черния пипер и канелата.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта