Заешко задушено с портокали
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3506
Заешко месо на тиган с телешки бульон и портокалов сок.
Необходими продукти:
- 1 кг заешко
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло
- сол и черен пипер на вкус
- бахар на вкус
- 1 портокал
- 130 мл телешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Изстискайте сока от портокала, а кората измийте добре и рендосайте на ситно ренде.
2. Нарежете заешкото на порции, намажете със сол, черен пипер и бахар.
3. Сгорещете зехтина в дълбок тиган и запържете заешкото от всички страни.
4. Намалете огъня. Излейте при месото маслото, бульона, портокаловите кори и сока, разбъркайте добре и оставете да къкри за един час или докато не прецените, че е готово.
Най-важните съставки
бахар, заешко, зехтин, масло, портокал, портокалов сок, портокалови кори, сол, сол и пипер, телешки бульон, черен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ