Регистрация

Заешко задушено с портокали

Заешко задушено с портокали
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3506

Заешко месо на тиган с телешки бульон и портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг заешко
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • бахар на вкус
  • 1 портокал
  • 130 мл телешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Изстискайте сока от портокала, а кората измийте добре и рендосайте на ситно ренде.

2. Нарежете заешкото на порции, намажете със сол, черен пипер и бахар.

3. Сгорещете зехтина в дълбок тиган и запържете заешкото от всички страни.

4. Намалете огъня. Излейте при месото маслото, бульона, портокаловите кори и сока, разбъркайте добре и оставете да къкри за един час или докато не прецените, че е готово.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта