Фазани със сини сливи и бекон
Уникатен плътен сос залива фазанско месо.
Необходими продукти:
- 2 фазана
- 4 ивици пушен шарен бекон, нарязан на ситно
- 1/2 бутилка плътно червено вино
- 100 мл зеленчуков бульон
- 1 голяма или 2 малки глави лук, нарязани на ситно
- около 16 сини сливи, едро нарязани
- парче на леденостудено масло, за соса
Начин на приготвяне:
1. Изпечете фазаните според инструкциите на опаковката – обикновено се пекат за около час на 200 С.
За соса:
1. Запържете лука за 2-3 минути на средно силен котлон, бъркайте постоянно и гответе докато стане прозрачен.
2. Прибавете бекона и продължете да готвите като разбърквате от време на време – около 2-3 минути или докато беконът започне да се зачервява.
3. Прибавете сливите, виното и бульона.
4. Оставете да поври на слаб огън докато сосът стане сравнително гъст – докато ври, се образува кожица, която трябва да премахвате.
5. Накрая прибавете към соса маслото, което ще придаде добра хомогенност и блясък на чудния ви сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ