Супа с телешко, просо и картофи
Телешка супа с лук, картофени кубчета, зърна, масло и варено яйце.
Необходими продукти:
- 400 грама варено телешко рагу заедно с бульона, в който са врели кокалите (около 1,2 литра течност)
- 2-3 кубчета телешки бульон
- 2-3 с.л. просо
- 1-2 картофа
- 20-30 грама масло
- няколко стръка пресен лук
- 1 варено яйце
- 1-2 скилидки чесън по желание
- 2-3 дафинови листа по желание
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вече свареното телешко заедно с бульона и добавете сухите кубчета и дафиновия лист.
2. Нарежете картофите на малки кубчета и ги изсипете във врящата на умерен огън течност.
3. Измийте просото и щом картофите са омекнали на 2/3, го добавете към супата.
4. Разтопете маслото на слаб огън и пръжнете за малко в него наситнения пресен лук. Добавете в супата.
5. Преди да спрете огъня овкусете ястието с накълцания или пресиран чесън и наситненото варено яйце. Опитайте как е на подправки и ако сметнете, че има нужда от нещо, го прибавете.
6. При сервиране отстранете дафиновите листа и по желание сложете по 1 с.л. растителна или животинска готварска сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ