Регистрация

Супа с телешко, праз и топено сирене

Супа с телешко, праз и топено сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2042

Телешка супа със запръжка от праз лук и сиренен нежен сос. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 стебла праз лук
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • 1 с.л. с връх брашно
  • 300 грама варено телешко месо или кокали с 1 литър от бульона, в който са врели
  • 4 триъгълничета или 4 с.л. топено сирене
  • сол, червен и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Нарежете празия лук на дълги лентички и ги измийте хубаво под течаща вода.

2. Сега вече наситнете лентичките и ги сложете да се запържат в тиган със сгорещената мазнина. Оставете ги да си покъкрят няколко минути на спокойствие.

3. Посипете праза с лъжицата брашно.

4. Нарежете месото на хапки и го сгорещете заедно с бульона. Щом закипи, добавете праза от тигана в тенджерата.

5. Оставете да се готви за 10 минути, след това добавете топеното сирене и гответе докато се разтопи напълно.

6. Опитайте супата и добавете подправки на вкус.

7. Поднесете топла с наситнени пресни подправки и хляб.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 800
  2. тиган
  3. 41
  4. 50
  5. 64
  6. 36
  7. супа
  8. Мъфини
  9. 88
  10. кекс

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта