Супа с телешко, праз и топено сирене
Телешка супа със запръжка от праз лук и сиренен нежен сос.
Необходими продукти:
- 2 стебла праз лук
- 4 с.л. растителна мазнина
- 1 с.л. с връх брашно
- 300 грама варено телешко месо или кокали с 1 литър от бульона, в който са врели
- 4 триъгълничета или 4 с.л. топено сирене
- сол, червен и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Нарежете празия лук на дълги лентички и ги измийте хубаво под течаща вода.
2. Сега вече наситнете лентичките и ги сложете да се запържат в тиган със сгорещената мазнина. Оставете ги да си покъкрят няколко минути на спокойствие.
3. Посипете праза с лъжицата брашно.
4. Нарежете месото на хапки и го сгорещете заедно с бульона. Щом закипи, добавете праза от тигана в тенджерата.
5. Оставете да се готви за 10 минути, след това добавете топеното сирене и гответе докато се разтопи напълно.
6. Опитайте супата и добавете подправки на вкус.
7. Поднесете топла с наситнени пресни подправки и хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ