Супа с картофи, сметана и телешки бульон
Картофена супа с аромат на телешко и кимион.
Необходими продукти:
- 1,4 литра телешки бульон - можете да разтворите 3-4 сухи кубчета в даденото количество вода
- 4 картофа
- 1/2 ч.л. кимион (по-добре на зърна)
- сол и пипер на вкус
- 1 яйчен жълтък
- 100 мл сметана
- зелени подправки по избор
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона.
2. Един от картофите нарежете на малки кубчета, а останалите три разрежете на четвъртини.
3. Пуснете ги да се варят в бульона, като подправите и с кимиона.
4. Щом картофите са се разварили напълно, извадете в отделен съд четвъртинките заедно с 200-300 мл бульон, пасирайте ги и ги върнете обратно в супата.
5. Спрете котлона за да престане да ври чорбата, а през това време направете застройката.
6. Разбийте сметаната с жълтъка и добавете няколко лъжици супа в сместа, за да не се пресече при изсипване.
7. Застройте чорбата и подправете със сол и пипер на вкус.
8. Поднесете с наситнени зеленини по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ