Супа със спагети и свински дреболии
Средно | Порции 4
| Видяна: 4860
Свинска супа тип шкембе, но по китайски.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 средна глава лук, нарязан на тънки филийки
- парче джинджифил (1 см), нарязан на ленти
- ½ ч.ч. сварено свинско, нарязано на кубчета
- ½ ч.ч. свински черен дроб, нарязан на кубчета
- ¼ ч.ч. свински бъбреци, нарязани на кубчета
- 4 ч.ч. от бульона, в който се е варило свинското
- 1 с.л. рибен сос
- 1 ч.л. сол
- ⅛ ч.л. пипер
- 50 г (около 1 ч.ч.) тънко фиде или китайски спагети
- 2 стръка зелен лук, наситнен
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджерка, сгорещете олито и сотирайте чесъна, джинджифила и лука за 2 мин.
2. Прибавете свинското, черния дроб и бъбреците.
3. Пържете като разбърквате за 5 мин.
4. Прибавете месния бульон и оставете да заври.
5. Овкусете с рибения сос, сол и пипер на вкус.
6. Намалете котлона, покрийте с капак и варете на слаб огън за 10 мин.
7. Прибавете фидето, варете 1 мин. и свалете от огъня.
8. Украсете със зелен лук и поднесете горещо.
Най-важните съставки
джинджифил, зелен лук, китайски спагети, лук, месен бульон, олио, рибен сос, Свинско, сол и пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ