Регистрация

Супа със сухи гъби

Супа със сухи гъби
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4614

Гъбена чорба с телешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г сушени гъби
  • 9 ч.ч. телешки бульон или консерва телешки бульон с ниско съдържание на сол
  • 1 ч.ч. масло
  • 1 ч.ч. фино нарязан лук
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • сол
  • бял пипер
  • заквасена сметана
  • нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Покрийте гъбите със студена вода и ги накиснете за през нощта.

2. Отцедете, но запазете водата, като я прецедите преди това през фина цедка или марля.

3. Измийте гъбите със студена вода много добре и ги нарежете на ленти.

4. Сложете гъбите, 8 чаши телешки бульон и течността, в която са се киснали в тенджерка и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън за 4 ч.

5. Разтопете маслото и прибавете лука. Сотирайте до златисто-кафяво и го сложете в супата.

6. Разбийте царевичното нишесте с останалия телешки бульон и го налейте при супата. Оставете да къкри до леко сгъстяване.

7. Подправете на вкус със сол и пипер, налейте в купички и поднесете с по 1 с.л. заквасена сметана и поръсени с магданоз.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта