Регистрация

Супа от грах с бекон

Супа от грах с бекон
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1165

Грах чорба с моркови, лук и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г замразена или сурова грах
  • 2 л. вода
  • 200 г бекон на ленти
  • 2 глави лук (около 250 г общо)
  • 2 моркова (около 250 г общо)
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • пресен лук и крутони или хляб за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Грахт сложете в голяма тенджера, залейте с водата, кипнете и отпенете. Захлупете с капак и оставете да се свари. Ако използвате напълно сурова грах, варете 80 минути. В замразен вариант варенето ще отнеме между 15 и 35 минути. Проверявайте, за да сте сигурни.

2. Докато грахта се вари, си направете и останалите компоненти от ястието. За начало наситнете бекона, лука и чесъна и рендосайте моркова.

3. Изсипете бекона в тиган, сложете на котлона и сгорещете. Разбърквайте докато се посгърчи. Прехвърлете в купичка.

4. В намазнения от бекона тиган запържете лука за две минути, добавете и чесъна, гответе още 2 минути, след това прибавете и рендосаните моркови. Разбъркайте хубаво, захлупете с капак и гответе 10 минути на умерена температура.

5. В готовата грах добавете солта, пипера, дафиновия лист и запръжаката от тигана. Кипнете, покрийте отново с капака и оставете да ври 5 минути на слаб към умерен огън. След това добавете бекона и варете още 2 минути. После махнете от огъня.

6. Поднесете супата по желание с поръска от нарязан косо пресен лук и добавка на крутони или парченца хляб.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта